Den plný her a poznávání v Obalovně Tlumačov

Ve středu 7. května 2014 jsme na pozvání zástupce Obalovny v Tlumačově ing. Jaroslava Švece vyrazili s dětmi na prohlídku Obalovny v Tlumačově, kde byly pro předškolní děti připraveny v rámci týdne bezpečnosti různorodé aktivity.

Cestu jsme zvládli poměrně brzy a za půl hodiny jsme už byli na místě. Dostalo se nám srdečného přivítání od pracovníků Obalovny v čele s panem ing. Švecem a hned zpočátku byla pro nás připravena řádná rozcvička. Při hudbě jsme protáhli celé tělo a za asistence slečny Pavlínky jsme zvládli i populární ptačí tanec, který si vyžádal opakování, protože se dětem velmi líbil. Poté jsme shlédli, co dokáže pejsek jednoho ze zaměstnanců Obalovny, který  uměl svého páníčka poslechnout na slovo. Zvládal jednotlivé povely na jedničku a děti byly z jeho umění nadšené. Potom už následovala prohlídka Obalovny se srozumitelným výkladem našeho průvodce Ing. Švece, který dětem srozumitelnou formou přiblížil veškeré dění, které ve firmě každodenně probíhá.


Děti se zvážily i s učitelkami na váze pro nákladní auta a dověděly se, jak to vypadá, když se náklaďáky plní asfaltovou směsí. Zkusily si závod v ochranných helmách, kdy s kýblíky a lopatkami v ruce nakládaly kamínkovou směs a vysypávaly jí na určené místo.  Obě družstva se umístila téměř na vteřinu stejně a vysloužila si omalovánky a dárkové předměty. Třešničkou na dortu naší exkurze v obalovně byla jízda ve velkém autě s bagrovací lžící, kde děti po dvojicích objížděli celý areál. Na závěr naší návštěvy dostaly děti sladkou odměnu a pitíčko a na oplátku nakreslily všem zaměstnancům Obalovny krásné obrázky křídami na asfaltový chodník.


Unaveni, ale nadmíru spokojení jsme se loučili s Obalovnou a všemi zaměstnanci, kteří se nám po celý čas naší návštěvy ochotně věnovali a připravili pro nás dopoledne plné zábavy, poučení a zajímavých aktivit a her.