Jarní tvoření v mateřské škole

Ve středu 14.5.2014 v odpoledních hodinách se v naší mateřské škole sešli rodiče, aby si společně s dětmi a učitelkami vyrobili něco pěkného pro radost. Připravili jsme pro ně nabídku drobných dekoračních předmětů k oživení domácího interiéru – dětských pokojíčků či libovolných prostor v domácnosti.

Všichni zúčastnění se s chutí vrhli do práce a tvoření. Paní učitelky pro ně připravily materiál s ukázkami hotových výrobků a nic nebránilo tomu, aby se rodiče společně s dětmi pustili do pracovních činností. Pracovalo se u čtyř stanovišť, kde si mohli přítomní vyrobit papírový tulipán, vylepit si kousky vytrhaného barevného papíru krásnou jarní kytičku a vystřihnout, slepit a domalovat šibalku myšku, která ve svém bříšku ukryla na závěr pracovního úsilí sladkou odměnu pro děti.


Svoji tvůrčí fantazii uplatnily děti v neposlední řadě i při výrobě záložky do svojí oblíbené pohádkové knihy, která svou barevností připomínala rozkvetlou jarní louku a bude jistě veselou ozdobou knihy plné dětských příběhů. U všech stolečků bylo veselo, u dobré kávy i čaje jsme poklábosili s rodiči, kteří společně s učitelkami dohlíželi na své ratolesti a tu a tam pomohli radou či přímo drobnou pomocí při dokončení započatého díla.


Některým dětem se vůbec nechtělo domů, tak si den v mateřské škole ještě prodloužily. Hraček i jiných zábavných didaktických her máme dostatek, takže záleželo jenom na nich, kterou z nich si zvolily. Maminky, babičky a paní učitelky vydržely v družné zábavě společně s dětmi a nebýt pokročilého času, kdy bylo potřeba zajistit pro zbytek rodiny nějakou večeři, seděli bychom a povídali ještě déle.


Věříme, že se naše tvoření všem líbilo a že jeho tradice bude stejně úspěšně pokračovat i nadále.