Kytička pro maminku

V pondělí 5.5. a v úterý 6.5.2014 jsme se s dětmi vypravili na delší vycházku, která končila v Zahradnictví u Hotaříků. Protože druhou květnovou neděli slaví svátek všechny maminky, rozhodli jsme se jim zasadit do květináčku pěknou kytičku pro radost.

Díky ochotě a obětavosti majitelů zmiňovaného zahradnictví jsme si mohli prohlédnout všechny skleníky, podívat se, co zajímavého se uvnitř skrývá. Děti byly rozděleny do dvou skupin, jedna z nich se pod dohledem paní učitelky a paní Jany Hotaříkové, která se dětem po celou dobu naší návštěvy ochotně věnovala, pustily do sázení kytiček. Práce jim šla pěkně od ruky a za malou chvilinku, byly květiny zasazeny a připraveny k transportu do mateřské školy. Obě skupiny se potom vystřídaly a ke spokojenosti všech zúčastněných jsme se mohli vypravit na zpáteční cestu do školky.


Děkujeme za sazeničky kytiček, které jsme dostali od Hotaříků darem a za lízátka, která jsme dostali na cestu zpět. Kytičky jsme pečlivě zalévali a jako překvapení předali maminkách k jejich svátku.