Týden dětí

1. června slaví svátek všechny děti. V naší mateřské škole pro ně tradičně chystáme plný týden zábavy a zajímavých aktivit. Nejinak tomu bylo i letos.

V pondělí 2.6.2014 jsme měli na programu výtvarnou akci nazvanou „Malíř pastelka“. Děti dostaly barevné křídy a s chutí se pustily do kreslení. Asfaltový kruhový chodník  na školní zahradě se za chvíli zaplnil nádhernými obrázky a připomínal obrazovou galerii. Škoda, že na druhý den nám déšť smyl většinu kreseb, za které byly děti odměněny diplomem malíře Pastelky a bonbóny.


V úterý 3.6.2014 nás čekala návštěva místního zdravotního střediska, kde měly děti možnost ukázat  svou odvahu při prohlídce zoubků. Zvládly to všechny na jedničku a od paní zubařky si odnášely za odměnu drobnou hračku, ke které jim paní učitelky přidaly sladkou odměnu a diplom zoubkové víly.


Středa 4.6.2014 byla ve znamení karnevalových radovánek. Už od rána se děti scházely ve třídě v rozmanitých karnevalových kostýmech. Princezny, zvířátka, piráti, vojáci a víly se chystali na velký karnevalový rej s dvouhodinovým zábavným programem, který musel být přeložen do tělocvičny místní základní školy, protože počasí nám příliš nepřálo. Děti si užily spoustu legrace, soutěží, her, tance, hry na hudební nástroje a zpěvu známých písniček při karaoke. Unavení, ale spokojení jsme se k poledni vrátili do našich tříd k obědu a zaslouženému odpolednímu odpočinku. Jako památku na tento den si děti odnášely omalovánku s karnevalovou maskou.


Čtvrtek 5.6.2014 jsme navštívili generálku školní akademie, jejíž premiéra se konala téhož dne odpoledne. Shlédli jsme divadelní a hudební vystoupení našich starších kamarádů – školáků, které jsme za jejich výstupy odměnili zaslouženým potleskem.


V pátek 6.6.2014 jsme hned po svačině společně s dětmi vyrazili do místního hřebčince. Ujal se nás pan Mamica, který dětem ukázal koně a povyprávěl nám o nich spoustu zajímavých informací. Prohlédli jsme si stáje a zjistili, že starost o koníka, kterého by chtěla mít polovina dětí doma, není vůbec jednoduchá. S paní Mamicovou jsme ve výběhu nabídli koníkům různé dobroty a děti obdržely pamětní medaile s barevnou mašlí.


Svátek dětí , který jsme slavili celý týden se vydařil, děti byly natěšené na všechny připravené akce, které se jim moc líbily.
Rádi bychom poděkovali paní Chujacové a panu Vilišovi, kteří dětem věnovali různé sladkosti, určené na zasloužené odměny a mlsání. Část z nich jsme schovali na hledání pokladu, polodenní akci, kterou plánujeme uskutečnit v příštích dnech.