Zeleninové jednohubky

Na závěr týdne v návaznosti na naše týdenní téma, které znělo: „Poznáváme dary podzimu – zeleninu“ jsme společně s dětmi ze třídy „Sluníček“ zužitkovali suroviny z naší výstavky zeleniny, kterou děti do mateřské školy během přinesly.

Papriky, mrkev, zelený okurek i rajčata zaplnily náš pracovní stůl, u kterého zasedli postupně všichni naši malí kuchtíci. A co se připravovalo? Zeleninové jednohubky. Děti se se zájmem pustily do práce a že jim šla pěkně od ruky snad nemusím ani psát. Pečlivě mazaly na kolečka nakrájených rohlíků tvarohovou pomazánkou s bylinkami a zdobily je připravenou zeleninou, kterou paní učitelka přichystala. Někoho z dětí napadla myšlenka, že na takých jednohubkách přece chybí klobása, ale společně jsme mu vysvětlili, že naše jednohubky jsou zdravé a  plné vitamínů a že budou určitě všem moc chutnat i bez této kalorické a ne moc zdravé suroviny.


Připravili jsme plný tác těchto dobrot a děti se už nemohly dočkat, jakpak asi budou chutnat. Než bys řekl  švec,  na jednohubky se sesypaly jako mouchy a za pár vteřin byl tác prázdný. A pak, že děti nemají rády zeleninu :-). Dokonce mě ubezpečovaly, že si dnes s maminkou takové zdravé jednohubky určitě večer vyrobí .