Navštěvujeme solnou jeskyni

Od 13.10.2014 jezdíme s našimi dětmi z mateřské školy do solné jeskyně do Otrokovic. Vždy po skupinkách deseti dětí vyrazíme utužit naši imunitu proti podzimním virozám a zimním chřipkám, protože bacili si už na nás brousí zoubky.

My se ale nedáme, zdravě jíme, otužujeme se a dýcháme svěží vzduch v solné jeskyni. Mikrobus pana vejmělka nás dopraví od školky k jeskyni a pak také zpět. Takže si cestu užíváme, povídáme si a sledujem, jak kolem nás ubíhá okolí. Každé pondělí dopoledne nás na místě vítá usměvavý pán, který děti uvede do malé solné jeskyně, kde se nám moc líbí. Stěny svítí přes krystaly soli, ze stropů visí krápníky spolu s netopýry, které jsou naštěstí jen z papíru. Na bočních stěnách zurčí malé vodopády vody, které zvlhčují vzduch okolo a pomáhají nám lépe inhalovat solné výpary.


Hodina v jeskyni vždy uteče jako voda. A jak by ne, když tady máme k dispozici nakládací autíčka, vozíky, lopatky i kýblíky. Jemné krystalky soli se dobře nakládají a vozí na hromady, které si děti kupí do vysoké solné hory. Komu se nechce, může se sklouznout na plastové skluzavce a ti, kterým se chce  jenom odpočívat, mají k dispozici polohovací křesla, ve kterých by se i dobře spalo. K tomu nám totiž pomáhá relaxační hudba, která se jemně line z bočních reproduktorů. Návštěvy solné jeskyně ukončíme až na začátku března, takže si jejího prostředí plně užijeme.


Pevně věříme, že tyto návštěvy splní svůj účel a pomohou nám podpořit imunitu našeho organizmu.