Pomáháme se starat o opuštěná zvířátka

Do naší mateřské školy přišel mail z útulku pro zvířátka ve Zlíně. Dopis obsahoval žádost o pomoc zvláště pro opuštěné kočičky, které se v tomto období objevují opuštěné u cest i v ulicích a nemá se o ně kdo postarat.

Spolu s dětmi jsme se o tomto problému rozvedli rozhovor a děti byly hned ochotné zvířátkům pomoci. Slíbili, že poprosí maminky a společně přichystáme sbírku pro tato opuštěná zvířátka, kterých je v útulcích tolik, že mají problém se o ně postarat. Zahájili jsme sbírku starých dek, čistících prostředků a granulek pro kočičky. Dík patří ochotným rodičům, kteří se do sbírky zapojili. Paní učitelka Barunka z Hvězdiček osobně zavezla do útulku krabici s dobrotami pro zvířátka. Škoda, že se nezapojilo více rodičů s dětmi.


Víme, že je před vánocemi a každý má výdajů víc než dost, ale někdy stačí jen maličkost, kterou můžeme pro zvířátka věnovat. Vždyť i tímto počinem pěstujeme právě v dětech lásku k přírodě, k tvorům , kteří se neumí sami o sebe postarat a jsou odkázáni na pomoc lidí. I my budeme s dětmi krmit zvířátka na naší školní zahradě, ať už to budou ptáčci či srnky a zajíci, kteří si k nám vždy do krmelce, který máme na školní zahradě najdou cestu.


Ještě jednou předávám poděkování ochotným rodičům s dětmi, kteří se do sbírky zapojili a věřím, že příště nás bude víc, kteří se zapojí do pomoci opuštěným zvířátkům. Vždyť i k tomu se snažíme vést děti v jednom z hlavních cílů našeho školního vzdělávacího programu, kterým je environmentální výchova.