Zimní hry a radovánky v MŠ

Tak konečně tu máme pravou bílou zimu. Mnohým dospělým přináší nejednu starost – odmetat sníh, dávat pozor, abychom neuklouzli na chodníku a hlavně se pořádně oblékat a chránit proti bacilům, které způsobují nepříjemné nachlazení a v tomto období také chřipkové onemocnění. Sněhová nadílka však přinesla hodně radosti především našim dětem.

Dává jim možnost se na naší školní zahradě pořádně vyřádit. Bobovat, hrát si se sněhem, dělat v něm andělíčky, koulovat se a také se naučit  vědět a znát, proč je nezdravé lízat a polykat sníh, který je všechny tak láká. Není to však žádná zmrzlina a děti už vědí, že je v něm spousta bacilů , které mohou způsobit nemoc. Přesto se najde pár jedinců, které nalézáme ukryté za domečkem a jejich neposedné jazýčky i přes důrazná varování učitelek nedočkavě ochutnávají tuto zapovězenou bílou zmrzlinu.


Tento týden jsme se konečně vrhli na stavění sněhuláků. Jak děti ze třídy „Hvězdiček“, tak i třída „Sluníček“ si postavily toho svého. Všechny se činily a pečlivě koulely a koulely sníh, aby z něj za nějakou chvíli po řádném pracovním úsilí vznikly dva sněhulákoví krasavci. Nechybí jim vůbec nic. Na hlavě mají slušivý klobouček, v ruce drží metličku, místo nosu mají mrkvičku a očí s knoflíky tvoří borové šišky. Zatím stojí pevně na svých místech a hlídají nám školní zahradu.


I když bychom rádi přivítali alespoň trošku sluníčka, které by na nás vykouklo z mráčků , v tomto případě si přejeme, ať ještě zůstane v obláčkových peřinkách a ať raději vystrkuje své ostré zoubky mrazík,  který nám pomůže, aby nám ti naši fešáci vydrželi pokud možno co nejdéle.