Cesta za pokladem

V úterý 2.června v dopoledních hodinách byly naše děti natěšeny na cestu za pokladem, kterou pro ně každým rokem chystáme. Ani letos to nebylo jiné a ihned po dobré svačince jsme se vypravili na tajemný ostrov na Zábraní, kde měl být poklad ukrytý. Po vyznačených šipkách jsme vyrazili k našemu cíli.

Sluníčko nás opět věrně provázelo celou cestu a pomáhalo nám hledat barevné krepové stuhy, u kterých se vždy skrýval úkol pro děti. Ty si během cesty osvěžily své znalosti a vědomosti a hravou formou si tak procvičovaly barvy, matematické představy, orientaci, fyzické dovednosti při zdolávání přírodních překážek, zpěv i přednes básniček. Netrvalo to dlouho a brzy jsme stanuli v cíli naší cesty – na hřišti na Zábraní, kde už nás paní učitelka Inka vítala spolu s motivací a povzbuzením k hledání toho nejdůležitějšího, na co se všichni od rána těšily – pokladu.

Děti se rozprchly po „ostrově“ a hledaly a hledaly, kde by mohl být ukrytý. Nakonec byl poklad nalezen v koruně stromu, kde jsme ho s velkou slávou objevili a okamžitě rozdali jeho nálezcům, natěšeným dětem, které si ho hned snědly. Byly to totiž zlaté kulaté oplatky v čokoládě, oblíbené Fidorky. Jen se po nich zaprášilo. Pro děti byl přímo na hřišti připraven další program – volné hry podle jejich volby – fotbal, házení létajícími talíři a míči na cíl, stavění z několika druhů stavebnic, hra na honěnou. Hodinka na hřišti utekla jako voda a všichni hledači pokladů se po řádném občerstvení – paní učitelka Inka nám připravila sirupovou vodu na osvěžení a piškotové mňamky, vypravila na cestu do domovského přístavu, do mateřské školy, kde nás čekal dobrý oběd a odpolední odpočinek, který všem přišel vhod.

Děti si s sebou domů odnesly na památku medaile za úspěšnou výpravu za pokladem a pěkné omalovánky, které se doma určitě neztratí.