Do ZOO za zvířátky

I ve středu 3.6.2015 se měly děti na co se těšit. Tento den nás totiž čekal celodenní školní výlet do ZOO Lešná za zvířátky z celého světa. Po ranní svačince jsme vyrazili . Cesta nám uběhla rychle a my jsme museli hned u vchodu do ZOO vystát menší frontu na vstupenky, ale naštěstí šlo vše rychle, takže za malý okamžik jsme už mohly obdivovat žirafy, nosorožce, opice, slony a další exotická zvířata.

U každého z nich jsme se zastavili, povídali jsme si o tom, kde které zvíře žije, co má rádo k jídlu a vůbec jsme se nemuseli nikam hnát, protože celodenní výlet v ZOO nám skýtal dostatek prostoru na to, abychom si vše v klidu prohlédli. Nejvýše času jsme strávili u lachtanů, tučňáků a především v zátoce rejnoků, která je absolutně nádherná. Děti si mohly rejnoky pohladit, nakrmit a vůbec strávit s nimi celou půl hodinu a ani po této době se jim nechtělo z pavilonu ven. Prohlídku ZOO jsme prokládali svačinkami a obědem, který nám na cestu připravily naše maminky.

Děti si s chutí pochutnávaly na řízcích, palačinkách i toustech a že jim na čerstvém vzduchu chutnalo! Na závěr jsme si pak prohlédli ještě terárium s hady, krokodýli, lenochodem, brouky a ještěrkami a pln dojmů a zážitků jsme se vraceli k našemu autobusu. Některé děti procházka na čerstvém vzduch zmohla natolik, že si stačily ještě cestou trochu zdřímnout, než si je u školky vyzvedly jejich rodiče.