Jarní tvoření v mateřské škole

Ve čtvrtek 27. května jsme opět připravili pro naše děti a rodiče společné jarní tvoření. V odpoledních hodinách se do mateřské školy začali scházet děti s rodiči a babičkami, aby si vyrobili jarní dekorace pro své potěšení a výzdobu domácích interiérů.

Jako obvykle byly připraveny čtyři stanoviště, kde si mohli děti i rodiče zdokonalit svou zručnost a seznámit se s netradičními výtvarnými technikami. Za asistence učitelek se s chutí pustili do práce a jejich úsilí bylo korunováno krásnými jarními výrobky, ze kterých měli očividnou radost. A co jsme vyráběli? Ve třídě „Hvězdiček“ veselé jarní závěsy s motýlky a barevná zvířátka z pěnového materiálu a větších kamenů. Se stříháním pomáhali tatínkové, maminky či babičky, kameny si pak děti veselými barvičkami namalovaly samy. Ve třídě „Sluníček“ na děti čekalo zářivé sluníčko s paprsky, které si děti vyráběly z papírového talíře a jarní dekorace ve tvaru skládaného vějíře s barevnými kytičkami, které mohlo při troše fantazie sloužit malým slečnám jako vějíř pro květinovou vílu či princeznu.
           Pevně věříme, že se všem zúčastněným naše tvoření líbilo, že u něho děti se svými nejbližšími strávily příjemné dvě hodiny u zábavných činností a rodiče u kafíčka či chutného čaje mohli spolu s dětmi alespoň na chvíli vydechnout od každodenních povinností , společně si popovídat  a ověřit si také své výtvarné a pracovní schopnosti, když dětem s výrobky pomáhali.
           Děkujeme , že jste mezi nás přišli a už teď se těšíme na další společná tvoření, které nás čekají v příštím školním roce.