Rozloučení s předškoláky

Měsíc červen ukrajuje poslední dny svého působení a společně s jeho blížícím se koncem nastává také naše loučení s našimi předškoláky. Proběhlo ve středu 24.června 2015 ve třídě „Sluníček“ za účasti pana starosty Petra Horky, paní učitelky Mgr. Dany Malenovské, která bude od září učit budoucí prvňáčky, rodičů a rodinných příslušníků dětí, které od září přejdou do 1.třídy základní školy.

Náš slavnostní program začal přivítáním a úvodním slovem, o které se postarala ředitelka Mateřské školy v Tlumačově Hana Janoštíková. Poté následovala krátká prezentace dětí. Program nebyl složený z písniček či básniček, jak by mnohý očekával, ale děti se na chvíli přeměnily na modelky a manekýny a předvedly všem přítomným nefalšovanou módní přehlídku, kterou průvodním vtipným slovem provázela paní ředitelka. Podle později ohlasů jsme spokojeně konstatovaly, že se nám podařilo náš záměr splnit, neboť podle ohlasů přítomných se přehlídka všem moc líbila. Po jejím skončení si slovo převzala paní učitelka Jindra Zálešáková, která rodičům rozdala cenné rady a doporučení, jak se dětem , budoucím prvňáčkům od září doma věnovat.

Poté před své rodiče předstoupily opět naše děti, připravené ke slavnostnímu dekorování .Všem přítomným se představily celým jménem a z rukou svých učitelek převzaly šerpy s nápisem „Absolvent mateřské školy 2015“, své první opravdové vysvědčení a barevný kufřík plný školních potřeb, které budou určitě od září potřebovat. Po společné fotografování byla na řadě slavnostní hostina s překvapením, jejíž součástí byl nádherný dort ve tvaru sluníčka, který si určitě prohlédněte v naší fotogalerii, protože opravdu stál za to. Za tuto sladkou dobrotu, na které si děti s chutí pochutnaly, vděčíme paní Vraťce Zlatuškové. Ještě jednou děkujeme, moc se nám líbil a moc nám chutnal. Do svého kousku dortu si všechny děti zapíchly své vlastní barevné dortové svíčky, které si po zapálení samy sfoukly. Po slavnostním přípitku dětským šampaňským a sladkém mlsání se děti rozběhly do všech koutů třídy, hrály si, tancovaly a bavily se . Rodiče si mezitím vzájemně u kávy a cukroví popovídali o všem možném a pevně věřím, že jim bylo s námi se všemi dobře a příjemně.

Přejeme všem budoucím prvňáčkům , aby v září vykročily do školy tou pravou nohou, aby se jim v 1.třídě dařilo a pevně věříme , že na mateřskou školu nezapomenou a že se přijdou za námi pochlubit se svým prvním vysvědčení, kde se usměvavá sluníčka, které děti našly na vysvědčení z mateřské školy, se změní v samé jedničky.