Představujeme Vám novou třídu mateřské školy

Nová třída mateřské školy v Tlumačově je hotová! Od posledních červnových dnů až téměř do konce srpna jsem den po dni sledovala, jak se teď už bývalá třída školní družiny ZŠ Tlumačov mění v moderní prostory určené pro nové, nejmladší školáčky mateřské školy Tlumačov.

Chvílemi jsem měla obavy, jestli se to všechno zvládne stihnout včas. Vše se nakonec ke spokojenosti nás všech podařilo a poslední srpnový týden probíhal už ve znamení dokončovacích prací – montáže nábytku, voskování linolea, vybavení třídy hračkami, dekoracemi a vším potřebným pro to, abychom pro naše děti vytvořili příjemné, pohodové prostředí, ve kterém se budou cítit dobře. V pátek 28. srpna v pokročilých večerních hodinách jsme s kolegyní Inkou konečně odložily utěrky, háčky, hřebíčky a kladívka a se zálibou si prohlédly naši  zbrusu novou třídu, která splňuje veškerá kritéria pro označení moderní třída MŠ . Svědčí o tom i reakce rodičů nových dětí, které budou od 1.září 2015 tuto třídu navštěvovat. Sešli jsme se totiž všichni společně v mateřské škole na informativní schůzce, která byla zakončena právě prohlídkou nových prostor MŠ. Rodiče nešetřili slovy chvály a v očích některých maminek se dokonce objevily i slzičky dojetí. Doufáme, že i nové děti, které do třídy zanedlouho vkročí, budou spokojené a budou se tady cítit jako doma. K tomu snad přispějí i nové paní učitelky, které byly vybrány z řádného červnového konkurzního řízení.

V nových prostorách určených pro potřeby mateřské školy se nachází šatna pro děti, ze které se přímo vchází do třídy zařízené novým moderním nábytkem a hračkami.  Tento prostor je rozdělen na menší hrací centra. Svůj koutek s kadeřnictvím, kuchyňkou, sedací soupravou, kočárky a hračkami tady najdou děvčata, kluci si určitě vyhrají na dopravním koberci a ze široké nabídky malých i velkých autíček, vláčkodráhy nebo různých druhů stavebnic si jistě vyberou tu svou oblíbenou hračku. Mezi moderními stolečky s kovovými nožkami a plastovými barevnými židličkami děti najdou nabídku různých didaktických hraček, které poslouží nejen ke hře, ale také k výchovně vzdělávací práci a k hravému učení. V rohu třídy je připraven koutek výtvarný, kde najdeme veškeré potřebné vybavení pro tvořivé práce dětí ať už s barvami, pastelkami, voskovkami, plastelínou, nůžkami a jinými pomůckami, které jsou pro děti připraveny. Ze třídy se dál vchází do umývárny, kde mají děti k dispozici kromě klasického hygienického zařízení také sprchový kout.

K pobytu venku budou děti z nové třídy využívat především naši prostornou školní zahradu s vybavením, kde je pro všechny dostatek místa. Na stravu budou děti docházet do nedaleké školní jídelny, kde je pro ně přichystán samostatný koutek se stejnými barevnými stoly a židličkami.

Pro Vás všechny, kteří se už k zápisu do naší mateřské školy nechystáte a nemáte možnost nahlédnout do těchto nových prostor je připravena fotogalerie s fotkami, abyste se také vy mohli podívat, jak to v naší nové třídě vypadá. Posuďte sami, jak se nám tento počin , který vznikl v plodné spolupráci s Obcí Tlumačov povedl.