Jezdíme do solné jeskyně

S nástupem podzimu a očekávaných bacilů a viróz, které nás v tomto období napadají, jsme se rozhodli zavčasu bojovat proti těmto nepříjemným onemocněním, které nám konec roku přináší. Společně s dětmi z mateřské školy Tlumačov, které jsou rozděleny do 10-ti členných skupin, vyjíždíme pravidelně 2x týdně do solné jeskyně do Otrokovic.

Děti se vždy na výjezd velmi těší, tajemná jeskyně jim skýtá možnost hry se solí, které je všude plno, jako ve známé pohádce Sůl nad zlato. V jeskyni si mají děti možnost hrát s autíčky, lopatkami, kyblíky , kam nabírají sůl jako písek, vozí jí z místa na místo, staví pyramidy nebo hrady. Pokud nejsou unaveny, můžou se vyřádit na plastové skluzavce anebo volit klidnější odpočinkovou činnost na polohovacích lehátcích, poslouchat relaxační hudbu a jen tak v klidu odpočívat. Naše hry v jeskyních skýtají možnost dýchat solné výpary a vědět, že jsme udělali něco pro své zdraví a podpořili naši imunitu. 
Myslíme si, že pobyt v solné jeskyni už přináší své ovoce, protože i když je už začátek listopadu, neevidujeme u dětí (kromě rýmy a slabšího nachlazení) žádné vážnější záněty horních cest dýchacích či jiné vážnější onemocnění. Snad nám to zdraví vydrží až do Vánoc a déle, abychom si mohli užívat blížících se zimních radovánek.