Staráme se o zvířátka

Loni se naše mateřská škola zapojila poprvé do projektu: „Pomozte opuštěným zvířátkům“. Letos jsme si dovolili oslovit znovu Vás rodiče, s žádostí o pomoc opuštěným zvířátkům v útulku na Vršavě ve Zlíně.

Věřte mi, že když jsem si na facebooku útulku přečetla příběhy zvířátek, které tady našli svůj domov, měla jsem skoro slzy v očích. Děkujeme Vám za to, že jste se s námi do této akce společně s dětmi zapojili a pomohli vytvořit pěkné vánoce všem opuštěným pejskům i kočičkám, které zatím nenašli své páníčky a útulek se stal jejich prozatímním domovem. Do mateřské školy jste přinesli spoustu krmení, granulí, konzerv a jiných dobrůtek, ale také čistící prostředky a staré nepotřebné deky na vystlání pelíšků pro zvířátka. Velmi nás těší, že jsme díky jedné ochotné mamince navázali spolupráci s firmou nedaleko Tlumačova, která věnovala útulku deky a přikrývky a bylo toho tolik, že se to ani paní učitelce Barunce, která osobně naše dárky v útulku předávala, nevešlo do auta. Společně s dětmi jsme si povídali o tom, jak jsou tyto věci pro zvířátka v útulku potřebné a děti samy se rozhovořily o tom, jak je nehezké, když někdo vyhodí bezbranného tvorečka z domova a nebo mu vědomě ubližuje a nestará se o něho. Děti nakreslily zvířátkům krásné obrázky, které už teď visí ve vstupní chodbě na nástěnce.
Ještě jednou děkujeme také jménem útulku ve Zlíně za Vaši pomoc, které si nesmírně váží.
Útulek Zlín
18 prosinec v 7:19 ·
MŠ Tlumačov si vzpomněla na útulek
I tento rok udělali děti, rodiče a učitelé krásnou sbírku v rámci mateřské školky v Tlumačově. Děkujeme za deky, krmivo a další potřebné věci. Krásné výkresy už visí na chodbě.