Zmrzlinový den v mateřské škole

Dortové mlsání je za námi, ale ještě jedno překvapení od paní učitelek z mateřské školy čekalo naše děti poslední červnový den. A že stálo za to! Horký slunný den přímo volal po nějakém pořádném osvěžení.

 A co by to bylo za léto, kdyby v něm chyběla zmrzlina. A tu jsme si mohli ve čtvrtek všichni dopřát a ještě vybrat, kterou z nabízených druhů si dáme. Bude to jahodová, vanilková, čokoládová, kokosová, pomerančová, ananasová nebo citronová? V naší školní cukrárně jsme měli všechny tyhle druhy na výběr. Takže mlsné jazýčky našich dětí si mohly dopřát tu, kterou mají rády. Kopečky jako od cukráře vykouzlila paní učitelka Barunka i Vendulka do připravených křupavých kornoutků. Paní učitelka Jana je na přání dětí ještě polévala jahodovým nebo čokoládovým topingem a sypala barevným zdobením.

No, lepší byste opravdu nesehnali v žádném vyhlášeném zmrzlinovém salónu. Dětem opravdu chutnalo a mnohé z nich by neváhaly a stály by ve frontě na zmrzlinu ještě znova. Jenže pozor na angínu, musíme trochu s mírou, aby nás nenapadl zákeřný bacil, který způsobuje tuto nepříjemnou nemoc. Myslím si, že naše zmrzlinová cukrárna měla velký úspěch. Chladivá pochoutka byla brzy „vyprodána“ a spokojené děti se ještě chvíli přesvědčovaly o tom, která ze zmrzlin byla ta nejlepší.