Naše setkání s Krtečkem

Každým rokem jezdí za našimi dětmi maňáskové postavičky z pohádek, aby je potěšily nejen pěknými, ale hlavně také poučnými příběhy. Ve středu 5.10.2016 jsme přivítali mezi námi oblíbené hodonínské maňáskové divadlo, které nám přivezlo krásnou pohádku s názvem „Jak šel Krteček do školy“.

Oblíbená postavička prožívala svůj příběh společně se svými kamarády zvířátky a samozřejmě našimi dětmi, které se dobře bavily a společně s Krtečkem intenzivně prožívaly děj pohádky. Manželé Horákovi z Hodonína, kteří k nám do mateřské školy jezdí už řadu let, a kteří se věnují s láskou svému maňáskovému divadlu, nás vždy překvapí krásnými a netradičními kulisami, jako je třeba fontánka s opravdovým vodotryskem, kouřícím ohníčkem nebo kamny, na kterých maňásci vaří v hrncích nějakou tu dobrotu. Z hrnců se opravdu kouří a už chybí jen ta vůně linoucí se od plotny k dokonalé iluzi domova, kde se vaří výborný domácí oběd. Ručně malované kulisy, chaloupky vyrobené ze dřeva  doplněné těmi nejmenšími detaily, Vás vtáhnou do děje pohádky, kterou s jejími hrdiny všichni nadšeně prožíváme. Děti fandí a hlasitě povzbuzují ty kladné hrdiny, kteří k radosti všech nakonec zvítězí. Pohádka je vždy ukončena poučným rozhovorem paní Horákové s dětmi na téma dobro – zlo v pohádce. Děti se spontánně zapojují do povídání a přemýšlí o tom, co se v pohádce stalo pozitivního a naopak upozorňují na chování těch negativních hrdinů.

Děkujeme hodonínskému maňáskovému divadélku za jejich pěkné pohádky a budeme se těšit na naše příští setkání v měsíci březnu příštího roku, kdy k nám do mateřské školy zavítají s jarní pohádkou „Noční víla“.