Vánoční besídka ve třídě „Hvězdiček“

Vánoční besídka ve třídě „Hvězdiček“ proběhla ve čtvrtek 15.12.2016. Děti z prostřední třídy mateřské školy se se svým uměním předvedly všem příchozím jako poslední ze všech třech tříd.

Však už od rána byly natěšené a nemohly se dočkat, až se pochlubí svým rodičů, co všechno už dokážou a umí. Před obecenstvem svých rodičů, babiček, dědečků a sourozenců se předvedly krátce po půl čtvrté, kdy zahájily svůj připravený vánoční program. Jeho první část obsahovala tradičně všechny básničky a písničky, které se děti zvládly od začátku školního roku do poloviny prosince naučit. A že jim to panečku šlo. Za své umění sklidily hlasitý potlesk rodičů a s radostí se připravovaly na část druhou, která měla krátký název „Barvičky“. Každé z dětí představovalo určitou barvu a k tomu mělo vždy odpovídající barvu oblečení a básničku.
Recitace byla prokládaná melodickými písničkami s humorným textem, takže věříme, že se všichni dobře bavili. Na závěr besídky děti předvedly, že ani tanec a vůbec pohyb jim není cizí. Společně ve smíšených dvojicích předvedly vánoční mazurku, za kterou by se nemuseli stydět ani taneční mistři.
Děkujeme za slova uznání z řad rodičů a přejeme všem radostné a veselé vánoční svátky.