Vánoční pečení u Berušek

Blížící se svátky vánoční nám připomínají, že bychom si co nejdříve měli uvázat zástěru, vzít do ruky vařečku, nachystat ingredience potřebné ke zhotovení vánočních dobrot a pustit se do tradičního pečení, aby nám na štědrovečerním stole zavoněla linecká kolečka, včelí úlky nebo marokánky, které máme tolik rádi.

Také ze třídy Berušek se v úterý 6.12.2016 linula vůně skořice, hřebíčku a medu. Pojďte s námi nahlédnout na malé pekaře, kteří se tady s odvahou pustili společně s paní učitelkou Barunkou do pečení vánočních perníčků. Se zaujetím připravovaly těsto, seznámily se s ingrediencemi, které v něm při přípravě perníčků nesmí chybět a s pečlivostí z něj vykrajovaly různé tvary, které skládaly na připravené plechy. 

Když byly perníčky připravené, bylo potřeba je samozřejmě upéct. Jak to ale udělat, když ve školce nemáme troubu? Jednoduché řešeni! Troubu sice nemáme, ale ochotné paní kuchařky ve školní jídelně základní školy ano. A ty nám ochotně vyšly vstříc a perníčky nám za malou chvilku upekly, za což jim patří velký dík. Potom už následovala finální fáze pekařského snažení. Samozřejmě bylo potřeba vyšlehat sníh na zdobení a hlavně ho nezapomenout ochutnat, zda je dostatečně sladký.

Některé děti byly jako Mikulášové, protože sněhové vousy měly až za ušima a náramně jim slušely. Perníčky děti naskládaly na talíře, kde však příliš dlouho nezůstaly. Zmizely totiž v bříškách malých mlsounů dřív, než bys řekl švec. A že jim chutnalo!