Vánoční posezení s rodiči a dětmi

V úterý 20.12.2016 odpoledne se uskutečnilo vánoční posezení s dětmi a rodiči v mateřské škole. Ve všech třídách bylo připraveno malé občerstvení a děti se už těšily, že svým rodičům ukážou dárečky, které ráno našly pod vánočním stromečkem.

Krátce po čtvrté hodině odpolední se pomalu začaly třídy plnit vzácnou návštěvou. Maminky i tatínci si našli chvilku času a přijali naše srdečné pozvání na malé vánoční zastavení v mateřské škole, abychom si mohli trochu oddechnout od předvánočního shonu, posedět u kávičky, popovídat si a společně s dětmi se těšit na svátky vánoční. Velká škoda, že ze třídy Hvězdiček si našla do školy cestu jen jedna maminka. Vzali jsme jí mezi nás do třídy Sluníček, kde s námi a spolu s ostatními rodiči strávila pěkné odpoledne.
Naše společné posezení zahájily děti pěknou vánoční písničkou a předaly rodičům vlastnoručně vyrobená vánoční přáníčka. Potom následovala volná zábava a zlatý hřeb dnešního setkání – soutěž o nejlepší maminčino linecké cukroví. Ve všech třídách byla zvolena tříčlenná porota, která hodnotila připravené vzorky. A že to nebyl lehký úkol ! Krásná linecká kolečka, hvězdičky či zvonečky voněly vanilkou a vánocemi a chutnaly přímo skvěle. Porota jednotlivé kousky lineckého bodově ohodnotila, body se nakonec sečetly a mohly se vyhlašovat výsledky. Ve třídě Berušek vyhrála paní Burešová, v těsném sledu za ní skončila paní Dědková a na krásném třetím místě se umístila paní Janálová.
Ze třídy Hvězdiček bylo k dispozici 8 vzorků soutěžního cukroví. Tady vyhrála paní Jurčíková, na druhém místě skončila paní Hronková a třetí místo obsadila paní Klofáčová. Také maminky dětí ze Sluníček se nenechaly zahanbit. Sešlo se celkem 11 soutěžních vzorků, ze kterých bylo opravdu těžko vybírat. Nicméně porota rozhodla takto : nejlepší linecké upekla paní Dujsíková, na druhém místě skončila paní Barabášová a třetí místo obsadila paní Burešová. Maminky byly za své pekařské umění řádně odměněny. Za první místo získaly slušivou vánoční zástěru, za druhé místo vánoční chňapku a za místo třetí praktickou sadu vánočních vykrajovátek. Všichni byly odměněny vánočním diplomem.
Zábava pokračovala i nadále a maminky si pochvalovaly, jak si u nás v mateřské škole psychicky odpočinuly a alespoň na chvíli se oprostily od generálního úklidu domácnosti, nakupování a ostatních starostí a povinností, které s sebou vánoční doba přináší. A to byl také náš záměr, se kterým jsme tuto akci připravily.

Děkujeme všem, kteří si našli čas přijít mezi nás a všem, kteří se zúčastnili naší soutěže o nejlepší vánoční linecké. Nezáleží na tom, kdo vyhrál, ale záleží na tom, že jsme společně strávili příjemné chvíle, pobavili se a zkrátili si čekání na nejkrásnější svátky v roce.