Výlet za pohádkou

V neděli  23.4.2017 jsme se s dětmi netradičně sešli u mateřské školy, abychom společně vyrazili za pohádkou. A nebyla to jen tak ledajaká pohádka. Do Domu kultury v Kroměříži přijelo známé těšínské divadlo s dětským muzikálem „Sněhurka a sedm trpaslíků“.  Na nedělní výlet za pohádkou se přihlásilo téměř 50 dětí.

O půl druhé odpoledne jsme rodičům zamávali z oken autobusu a vyrazili
směr Kroměříž. Ještě štěstí, že jsme přijeli s předstihem, protože u
pokladen Domu kultury pobíhalo spousty nešťastných rodičů s dětmi, kteří
marně sháněli nějaké volné lístky. Představení bylo beznadějně vyprodáno.
Děti se usadily na svých místech a už se nemohly dočkat, až se zvedne opona. Potom už jen s údivem a zaujetím sledovaly bloudění Sněhurky mezi lesními zvířátky a prožívaly její setkání s trpaslíky, kteří bydleli v lesní chaloupce. Trpaslíci byli úžasní, jako by je právě vystřihli z klasické  animované pohádky Walta Disneye.  Mrňaví ( herci chodili po kolenou), ale veselí trpaslíci nás bavili celé představení a o legraci nebyla nouze. Krásná výprava, veselé písničky, bohaté a nápadité kostýmy obohatily celou nevšední podívanou. A když trpaslíci spustili svou známou písničku : „Hej, hou, hej, hou, trpaslíci jdou….“, tak jsme si s nimi také s chutí zazpívali. Pohádka se všem moc líbila, však jsme dlouho tleskali a nechtěli jsme pustit herce z jeviště. Paní uvaděčka si  vybrala naši Markétku Velebovou ze třídy Berušek, aby předala Sněhurce krásnou kytičku. Markétka se této role zhostila na jedničku.
Na závěr jsme se mohli vyfotografovat společně se zvířátky, Sněhurkou, krásným princem a nezapomenutelnými trpaslíky. Toto privilegium měly jenom děti z mateřské školy z Tlumačova a Kvasic, které se na naše upozornění také zúčastnily této divadelní pohádky.
Spokojení a nadšení z nádherné podívané,  jsme odjížděli zpět k mateřské škole, kde na nás už nedočkavě čekali rodiče. Věřím, že jsme byli všichni moc spokojeni a prožitek z nevšedního nedělní odpoledne nám ještě vydrží hodně, hodně dlouho.