Návštěva jarního dvorku se zvířátky.

Jaro je tady a s ním i každoroční návštěva jarního dvorku u pana Havelky, který nás každým rokem vítá u něho doma, abychom se seznámili s domácími zvířátky. Děti se na ně už moc těší a vždy jim neopomenou donést něco dobrého na zub.

I letos jsme se setkali s kočičkami, pejsky, kozami, prasátky, kohouty a slepicemi, na dvorku nechyběli ani krocani a husy, které nás vítaly hlasitým štěbetáním. Děti si pochovaly malá koťátka, kačenky i kuřátko. Seznámily se s tím, co zvířátka jedí, jak je třeba se o ně starat, aby jim nic nechybělo a měli se dobře. Na závěr návštěvy jsme se podívali na koníčky, které se dětem moc líbili. Někteří odvážlivci by se rádi svezli, ale hřbet koně byl opravdu na ně ještě moc vysoko. Musí počkat, až vyrostou a třeba se jim poštěstí se na opravdovém koni opravdu někdy svést.

Děkujeme panu Havelkovi za trpělivost, se kterou si s námi povídal a za jeho ochotu pozvat nás k nim na dvorek a možnost podívat se na zvířátka, která jsou tady doma a o které je moc dobře postaráno.