Cesta za pokladem

Ve středu 7.6. na nás čekala dobrodružná cesta za pokladem náčelníka Inků. Ráno jsme si s dětmi nakreslili mapu, abychom do cíle naší cesty dorazili včas. Letos jsme změnili směr trasy a místo na Zábraní, jsme vyrazili k fotbalovému hřišti. Po vytýčené trase,  po barevných fáborkách a šipkách jsme se vypravili na dalekou cestu.

V průběhu zastávek jsme společně plnili jednoduché úkoly. Děti byly šikovné a předháněly se v tom, kdo první uvidí barevnou mašli. Pak jsme konečně dorazili k cíli naší cesty. A kde byl ukrytý poklad? Hledali jsme ho dlouho, ale nakonec jsme ho našli. Byl zahrabaný ve staré truhle v kamínkách na dětském hřišti. Děti ho s jásotem přinesly učitelkám a společně jsme truhlu otevřeli. Byla plná zlatých penízků. A protože to nebyly jen tak obyčejné penízky, ale byly celé z čokolády, okamžitě skončily v bříšku našich stopařů. Po doplnění kalorií děti ožily a s nadšením se pustily do her.
Na novém tréninkovém hřišti se rozvinula velká fotbalová bitva mezi kluky, na asfaltu zase děvčata malovala křídami krásné obrázky a ostatní si hráli na dětském hřišti a s radostí si užívaly houpačky, skluzavku a ostatní hrací prvky. Dopoledne uteklo jako voda a protože na nás už čekal ve školce oběd, vyrazili jsme na zpáteční cestu.  V mateřské škole jako odměnu za hledání pokladu dostali děti od svých náčelnic učitelek čokoládové fidorkové medaile. To bylo radosti.