Návštěva předškoláků v 1.třídě.

Konec školního roku je za dveřmi a s ním se blíží také loučení našich předškoláků se školkou. Od září na ně čekají už školní lavice, aktovka, první slabikář, čítanka a ostatní učebnice. Aby se děti více seznámily se školním prostředím, domluvili jsme si s paní učitelkou Hricovou návštěvu 1.třídy základní školy, abychom shlédli ukázkovou hodinu.

Ve středu 14.6. jsme s velkým očekáváním vyrazili  školními chodbami mezi prvňáčky. Usadili jsme se na připravená místa a se zaujetím sledovali, co všechno už děti za první rok své školní docházky umí. Pochlubily se nám, jak umí číst, počítat a ukázaly našim předškolákům, že se nemají čeho bát. Všechno učení probíhalo hravou formou, děti si opakovaly nabyté znalosti a současně si i hrály, neboť paní učitelka zařazovala vědomostní soutěže tak, aby byly zajímavé a zábavné.
Potom se role vyměnily, do školních lavic zasedly naše děti, které si vyzkoušely, jaké to od září vlastně bude vypadat, když budou muset udržet pozornost a soustředit se na výklad paní učitelky. Zkusily si vyřešit pár jednoduchých úkolů, které si pro ně paní učitelka Hricová připravila a zvládly vše s úspěchem.  Dále si naše děti prohlédly aktovky svých starších kamarádů, zjistily, že v nich nechybí pouzdra s tužkami, složky se školními sešity a učebnice. Samozřejmě také pořádná svačina, aby děti měly dostatek energie k učení. Popřáli jsme si vzájemně hezké prázdniny a po nich, se mohou už naše děti těšit na první školní dny, které je od září čekají.