Spaní v mateřské škole s programem.

Konec školního roku s sebou přinesl tradiční spaní v mateřské škole . Všichni jsme se na tuto akci ve třídě Sluníček – u nejstarších dětí – moc těšili. V pátek  30.7.2017 jsme se sešli jako obvykle v naší třídě.

Děti si s sebou přinesly batůžky plné nepostradatelných věcí – večeři v
krabičce, plyšáka na spaní, pitíčko na cestu, pláštěnku pro případ
nenadálého deště a lampion, který budeme potřebovat na večerní
dobrodružnou cestu. Dopoledne nám ve veselých hrách rychle uteklo. Po
obědě si děti chvilku zdřímly nebo si jen odpočinuly na polštářcích na
koberci, abychom se posléze po dobré odpolední svačině vydali společně
na vlak směr Zlín. Tady už na nás čekal ve Zlatém Jablku film: „Šmoulové – Zapomenutá vesnice“.
Děti se zaujetím sledovaly příběhy malých modrých Šmoulů a jejich putování do zapomenuté vesničky. Po cestě zdárně zdolávali nástrahy zlého Gargamela a kocoura Azraela, a proto měl celý příběh šťastný konec. Naše putování vedlo dál do KFC Zlín, kde jsme s dřívějším svolením rodičů, ochutnali místní křupavé hranolky a vydali se dál do městského parku ve Zlíně, který byl pro naše děti plný neznámých  lákavých atrakcí, na kterých se děti řádně vyřádily. O půl sedmé v podvečer jsme vyrazili autobusem zpět do mateřské školy. Po řádné osobní hygieně jsme se pustili do chutné večeře od našich maminek. Někdo si pochutnával na palačinkách, na řízku s chlebem, jiný měl obložené tousty nebo pletýnku.
Čaj nám připravily naše hodné paní kuchařky. K dispozici byly také koláče a buchty, které nám upekly ochotné maminky na večerní mlsání a ranní snídani. Za to patří velký dík paní Juhaňákové, Kotáskové, Bilíkové, Kouřilové, Burešové, Prokopové, Odložilové a Vystrčilové. Od maminek jsme dostali také melouny, které nás po cestě do Zlína příjemně osvěžily. Diky za ně! Ovocné mlsání je zdravé a děti je také řádně ocenily. Večer jsme trochu se strachem sledovali stmívající se oblohu. Když začalo pršet, děti zklamaně stály u okna a každou minutu hlásily, jakým směrem se počasí vyvíjí. Déšť ne a ne ustat a naše plánovaná cesta s lampiony se nám začala vzdalovat. Nicméně v 21.30 hod. přestalo pršet, což byl pro nás impuls rozsvítit lampiony a vyrazit na fotbalové hřiště, kde bylo pro nás připraveno překvapení. Bez problémů jsme dorazili k cíli své cesty, kde nás přivítala paní Jana Hotaříková, které patří velký dík za to, že dětem věnovala sponzorským darem tašku plnou dobrůtek, kterou jsme našli skrytou na skluzavce na dětském hřišti. Počasí na nás bylo vlídné a nechalo nás s lampiony doputovat do mateřské školy, kde jsme zahájili večerní hygienu a hurá do svých postýlek. Vždyť den byl tak dlouhý…. Než bychom napočítali do pěti, všechny děti spaly. A tak to bylo celou noc. Ráno v sedm hodin vyhlásily paní učitelky budíček. Paní učitelka Inka s dětmi provedla řádnou ranní rozcvičku, paní učitelka Hanka už mezitím připravila dětem snídani. Po předání diplomu a dobrůtek z pokladu si pro děti postupně chodili rodiče. Akce se vydařila na jedničku, děti byly moc spokojené a to byl ten hlavní cíl našeho snažení.
Přejeme všem dětem i rodičům hezké prázdniny, s některými se uvidíme zase 1.září ,  ostatní se sejdou první školní den už před Základní školou v Tlumačově. Přejeme jim, ať se jim daří a rádi je zase někdy v naší školce uvidíme.