Vánoční tvoření dětí a rodičů v MŠ

Naše tradiční akce, na kterou se vždy moc těšíme, se uskutečnila v pondělí 11.12.2017. Od půl čtvrté se do mateřské školy začali scházet rodiče s dětmi, aby si společně s námi zpříjemnili čekání na svátky vánoční.

Připravili jsme pro ně šest „stánků“, kde si mohli vyrobit drobné dekorační předměty s vánoční tématikou – záložku do knihy se sobem nebo Mikulášem, zlatého kapříka ze skořápky oříšku, vánoční stromeček , baňku s papíru s ozdobami, krásně zdobený svícen ze zavařovací láhve a zápich z pomerančů a voňavého koření.  Děti s chutí tvořily, rodiče, babičky či dědečkové jim zdatně pomáhali a výsledkem společné práce byly krásné vánoční výrobky, které si děti s radostí odnášely domů. Společně jsme si při vánočním čaji stihli také krátce popovídat, postěžovat si, co jsme ještě nestihli udělat pro to, aby byly svátky vánoční beze spěchu, stresů a shánění dárků na poslední chvíli.  Pevně věřím, že jsme se alespoň na chvíli od těchto starostí odreagovali a při společném tvoření si zpříjemnili společné zimní odpoledne. Doufáme, že drobné dekorační předměty zkrášlí slavnostně prostřený stůl ve Vašich domácnostech a potěší Vás při čekání na chvíle, až zazvoní zvoneček a rozsvítí se stromeček.
A také proto Vám všem za nás za všechny přejeme příjemné a pohodové prožití nejkrásnějších svátků v roce a vše nejlepší do nastávajícího roku 2018.