Vánoční posezení u stromečku

Na úterý  19.12.2017 se všechny děti moc těšily. Dobře věděly, že tento den dopoledne navštíví všechny třídy ve školce Ježíšek a přinese dětem dárečky. Nedočkavost byla veliká, ale všichni jsme si museli na tuto chvíli počkat.

Od rána děti pomáhaly učitelkám chystat slavnostní hostinu a připravovat se na vánoční nadílku. Hodné maminky nám přinesly v krabičkách domácí vánoční cukroví, na jejichž přípravě se nemalou měrou podílely i samotné děti. Ve třídách zavládla slavnostní nálada. Po ranní svačince jsme si s dětmi povídali o vánočních zvycích a tradicích, poslouchali a zpívali jsme koledy, zkoušeli jsme házet botou a rozkrajovat jablíčka, v nichž se vždycky objevila hvězdička, která nám určitě přinese do nového roku zdraví a štěstí. Společně jsme u stolečků zvládli ochutnat připravené cukroví, za které maminkám moc děkujeme. S čajem, který voněl po jablíčku a skořici, chutnalo opravdu výtečně!
Stromeček slavnostně zářil a v té chvíli nastal ten pravý okamžik, abychom otevřeli okno a čekali na příchod Ježíška. Samozřejmě jsme zavřeli dvéře a potichu poslouchali, kdy se ozve zvonění zvonečku. To bylo znamení, že Ježíšek dorazil a trefil do naší mateřské školy správně. Nedočkavě jsme nakoukli dovnitř. Do třídy Berušek, Hvězdiček i Sluníček byla doručena nebeská pošta. Koš plný dárků pro všechny děti. To bylo výskání a radosti! Paní učitelky postupně rozdávaly dětem jednotlivé dárky podle jmenovek na dárečcích. Koberec se plnil vánočními mašličkami a papíry a děti si nadšeně ukazovaly, čím byly obdarovány. Nechyběly tu panenky, autíčka, hry, míčky a jiné předměty, se kterými se děti nadšeně chválily. Celé dopoledne jsme si s dětmi hrály, ve třídách zavládl klid a spokojenost.
Děkujeme rodičům za jejich spolupráci při přípravě této zdařilé akce a věříme, že i děti z ní měly radost. Odpoledne si pyšně domů odnášely svůj dáreček, který se určitě po štědrovečerní večeři rozroste o další a další hračky a ostatní věci, které jim Ježíšek nadělí pod vánoční stromeček u nich doma.