Paní Zima kraluje

Jak sám název napovídá, konečně se ujala vlády paní Zima. Čerstvá sněhová nadílka udělala radost hlavně našim dětem. Paní Zima navštívila také naši třídu „Sluníček“ se všemi jejími kouzly a radovánkami.

Malovali jsme paní Zimu, počítali sněhové vločky, na vyrobených
sněhulácích rozlišovali velikost koulí.  Na zahradě jsme dělali pokusy  –
pozorovali jsme teploměr při mrazu a zkoušeli jsme, co mráz provede
přes noc s vodou.
Uvnitř v teple naší třídy jsme se z pohádky „Sníh a mráz“ dověděli, jak je dobré, když je v přírodě všechno v harmonii a má vše v zimě svůj řád a pořádek. Velkou radost dětem udělal „bílý den“, kdy všechny přišly v bílém oblečení. Ten den jsme tvořili z bílých polystyrenových kostek, kreslili bílými pastelkami, modelovali jsme jen z bílé plastelíny, hráli hru s bílým prostěradlem a cvičili s bílými papírovými koulemi. Děti hledaly bílé věci a předměty kolem sebe a to byste nevěřili,když je paní učitelka sepsala, kolik jich našly. Na závěr bílého dne proběhla bílá hostina. Děti s chutí křoupaly bílý popcorn a společně se s paní Zimou vyfotily. Na závěr jsme si společně zazpívali pěkné, nové písničky „Paní zima kraluje“ a „Bílý den“.
Na školní zahradě pokračovaly sněhové hrátky se sněhovými koulemi – koulování, stavění sněhuláka. A že se letos podařil!