Dary podzimu

Nastal nám podzimní čas. Venku se sice stále drží přijatelná teplota, ale ráno se přesto raději přioblékneme, aby nám nebyla zima. Venku se objevuje tradiční podzimní mlha,  my si však v teploučkém prostředí našich tříd povídáme o charakteristických znacích listopadového měsíce, sbíráme přírodniny a podzimní listy na zahradě a v blízkém okolí, abychom si společně vyrobili pěkné dekorace na naše šatny.

S dětmi pracujeme ve všech třídách se společnými tématy, které
odpovídají aktuálnímu ročnímu období. Děti vedeme k lásce k živé a
neživé přírodě a snažíme se u nich prostřednictvím prožitkového učení,
vytvářet kladný vztah k životnímu prostředí. K aktuálnímu tématu patří
bohužel také podzimní virόzy a nachlazení, které bývají nepříjemné, ale
bohužel patří k našemu životu. Učíme děti chránit si své zdraví,
konzumovat co nejvíce vitamínů obsažených v ovoci a zelenině.
Všechny děti pracují s chutí, radostí i zaujetím a dokonce i Ti nejmenší zvládají s pomocí paní učitelky Růženky tvořit krásné a vkusné podzimní dekorace a výkresy nejen k aktuálnímu ročnímu období.
Rádi se pochlubíme svými výrobky a prezentací dětských prací, kterých není určitě málo, o čemž svědčí naše výstavka na šatnách ve všech třech třídách.
Ve fotogalerii si můžete prohlédnout pár ukázek naší podzimní činnosti. Než se totiž nadějeme, bude tady zima a s ní blížící se vánoce a to už nás čeká příprava na vánoční besídku a dlouho očekávané strojení stromečku v mateřské škole, které zahajujeme hned na začátku adventního období. A věřte, že děti se už nemohou dočkat 🙂