Na návštěvě v základní škole.

Děti z mateřské školy navštívily naše bývalé kamarády, kteří letos končí 1.třídu. Přišli jsme se podívat, jak to ve škole funguje, prohlédnout si prostředí třídy se školními lavicemi a shlédnout ukázkovou hodinu, abycho si představili, co nás příští školní rok čeká.

Děti i paní učitelka Lenka Hricová nás přivítaly s úsměvem v pěkné, útulné třídě vyzdobené obrázky dětí. Nejprve nám prvňáčci ukázali, jak umí číst, počítat a pochlubili se také znalostmi z angličtiny. I naši předškoláci nezaháleli, zatančili si s prvňáky při hudbě známou píseň „Rafaela stonožka“, při které si užili hodně legrace. Potom zasedli do školních lavic a zkusili si plnit úkoly, které jim paní učitelka zadávala. Poznávali barvy a společně vyplnili také početní omalovánku, za kterou dostali první školní jedničku podtrženou i s hvězdičkou.

Vyučovací hodina rychle uběhla, zazvonilo na přestávku a my jsme se s kamarády z první třídy rozloučili. Popřáli jsme jim pěkné prázdniny a vysvědčení plné jedniček. Předali jsme si vzájemně drobné dárky a poděkovali jsme za to, že jsme mohli shlédnout ukázkovou hodinu. Příští rok už budou i naši předškoláci umět  psát a počítat a určitě je potěší  naše návštěva, aby mohli předvést to, co se za celý rok naučili. Přejeme jim hodně štěstí, ať se jim ve škole daří!