Vánoční nadílka a posezení u stromečku.

Každoroční posezení u stromečku a vánoční nadílka pro jednotlivé děti, to je událost, na kterou se všichni moc těší. Velmi se nám osvědčila spolupráce s rodiči, kteří koupí svým dětem symbolický dárek a tajně ho přinesou do mateřské školy. To byste nevěřili, kolik radosti způsobí! Nejinak tomu bylo i letos.

Hned od rána jsme zahájili důkladné vánoční přípravy na tuto akci. Přirazili jsme všechny stoly k sobě, abychom měli ke svým kamarádům blíž, zapálili jsme svíčky ve skleněných lahvích, poslechli jsme si koledy a popovídali si o vánočních zvycích a tradicích. Nechyběla ani ochutnávka vánočního cukroví, na jehož pečení se v mnohých případech podílely i samotné děti. Cukroví jsme zapili dobrým ovocným čajem, moc nám chutnalo. Děkujeme ochotným maminkám za přinesení sladkých vánočních dobrot. spoustu jsme jich ochutnali a konstatovali, že se jim vánoční cukroví letos opět velmi povedlo.
Potom jsme už jenom očekávali příchod Ježíška do mateřské školy. Zavřeli jsme spojovací dvéře, otevřeli velkou okenní ventilačku dokořán a bylo v tuto chvíli naprosté ticho…. Když se ozvalo zvonění zvonečku, jako by do tříd přiletěl roj včel. Děti se s netrpělivostí hrnuly ke stromečku, kde stál velký proutěný koš plný dárků pro jednotlivé děti a jak jsme brzy poznali, Ježíšek nezapomněl ani na mateřskou školu. Byly tady i dárky společné pro všechny. Děti dárky rozbalovaly postupně, s nedočkavostí jsme všichni přihlíželi, jak trhají balící papír a s radostí v očích reagují na obsah balíčku, který jim byl od Ježíška doručen. Všichni si vzájemně dárky prohlédli a až do samotného oběda měli o zábavu postaráno. Po odpolední svačince děti pokračovaly ve hře s novými věcmi a radostně se vítaly s rodiči a chlubily se svými dárky. Rodiče to s námi perfektně sehráli až do odchodu domů, zcela upřímně se divili a jásali nad dárky svých dětí, které pro ně s pečlivostí vybírali.
Děkujeme! Akce splnila svůj účel a děti se mohly těšit na další pokračování, tentokrát už v domácím prostředí, u rozsvícených vánočních stromečku na Štědrý den.