Prodej vánočních hvězd v mateřské škole.

Rádi bychom Vám poděkovali, že jste se aktivně zapojili do akce prodeje vánočních růží v mateřské škole. Už 23 let může olomoucké sdružení Šance, jehož členkou je i ředitelka MŠ Tlumačov, díky výtěžku z prodeje vánočních hvězd pomáhat na cestě za zdravím malým pacientům Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc.

Vánoční hvězda se stala symbolem nejkrásnějších svátků v roce po celé naší republice. Má přinášet lásku a klid do rodiny. Pro těžce nemocné malé pacienty se živá květina stala navíc symbolem mnohem důležitějším, protože jim pomáhá na cestě za jejich zdravím. To je ostatně i motto naší sbírky : „Kupte si vánoční hvězdu a celé Vánoce Vás bude hřát pocit, že jste pomohli nemocným dětem“.  Jako v minulých letech přitom Šance výtěžek využije nejen na pořízení vánočních dárků pro nemocní děti, které nemohou v době léčby trávit Vánoce s celou svou rodinou doma, ale především na humanizaci nemocničního prostředí, na nákup nadstandardního vybavení a zdravotnických potřeb, na finanční a sociální pomoc rodinám, na financování rekondičních pobytů pro malé pacienty po léčbě, na doplnění výtvarného materiálu pro děti nebo na financování volnočasových aktivit. Jen pro Vaši představivost  – výtěžek z prodeje vánočních hvězd po celé republice činil v minulém roce 3 196 290 , – Kč. Vánoční hvězdy byly rozvezeny do 155 měst a vesnic, do celé akce se zapojilo 568 dobrovolníků.

Děkujeme, že i Vy jste letos přispěli k tomu, že se v mateřské škole v Tlumačově prodalo 90 ks těchto vánočních květů a že jsme mohli na účet organizace Šance poslat částku

9 000,- Kč.

Za sdružení Šance Hana Janoštíková