Informace k provozu MŠ

Vážení rodiče,

1.9.2021 zahájíme společně s Vašimi dětmi nový školní rok. Vzhledem k měnící se epidemiologické situaci a rozdílné intenzitě výskytu onemocnění COVID-19 v České republice stanovuje ředitelka MŠ dle manuálu Ministerstva školství následující podmínky provozu se závaznými pravidly:

OBECNÉ INFORMACE  A PROVOZ ŠKOLY:

  • Od dětí se před prvním vstupem do školy nevyžaduje prohlášení o bezinfekčnosti.
  • Rodiče před vstupem do MŠ použijí u vchodu dezinfekci na ruce a zajistí, aby si dítě před vstupem do třídy v umývárně MŠ řádně umylo ruce mýdlem a vodou (20 až 30 sekund) a osušilo se do svého textilního ručníku, jehož používání je v MŠ povoleno. Ve třídě Berušek mytí rukou dětí zajistí třídní učitelky.
  • Zákonní zástupci a ostatní osoby vstupující do vnitřních prostor MŠ používají roušku, děti ji mít nemusí.
  • Rodiče nevstupují do prostor třídy, kde jsou přítomny děti. Dítě předávají učitelce mezi dveřmi třídy, svůj příchod oznámí pomocí zvonku, který je umístěn na stole u vstupu do třídy. Do třídy Berušek děti vchází po zaklepání na vstupní dveře.
  • V případě, že se během dne u dítěte objeví známky respiračního onemocnění, bude neprodleně telefonicky kontaktován jeden z rodičů, který je povinen si dítě co nejdříve z MŠ vyzvednout. Prosíme rodiče, aby každé dítě mělo pro tento případ ve skříňce dvě čisté roušky, které použijí, pokud by tato situace nastala, až do zjištění zdravotního stavu nemocného.
  • Do MŠ může být přijato dítě jen zcela zdravé, bez jakýchkoliv příznaků respiračního onemocnění – rýma, kašel, zvýšená teplota, horečka. Nikdo s příznaky infekce dýchacích cest nesmí do mateřské školy vstoupit – ani dítě, ani osoba, která dítě přivádí a odvádí. Rodiče předají dítě učitelce u vstupu do třídy, nevcházejí do pobytových prostor MŠ.
  • U dětí, které trpí alergií, je nutné přinést potvrzení od lékaře, že je dítě léčeno alergologem a v období, které specifikuje lékař ve zprávě, je projev rýmy a kašle alergického původu.

Děkujeme, že budete respektovat tato pravidla a jejich dodržováním budete chránit nejen sebe, Vaše děti, ale také zaměstnance MŠ.

                                                                  Hana Janoštíková, ředitelka MŠ Tlumačov