Masopustní karneval v mateřské škole.

Ve čtvrtek 24.2.2022 se v mateřské škole uskutečnil masopustní karneval. Vzhledem ke dvěma karanténám, které jsme museli během čtrnácti dní absolvovat, byl termín konání akce přesunutý právě na čtvrtek, aby se ho mohly zúčastnit všechny děti. Už od rána se všechny scházely v maskách do svých tříd a společně si hrály a tancovaly.

Koblížková svačinka byla vzhledem k posunutému termínu již o den dříve, ale to nám vůbec nevadilo. V komunitním kruhu děti představily všem své masky, pověděly ostatním, jak se jmenují, z které pohádky nebo filmu přicházejí a co všechno už ve svých příbězích zažily. Potom jsme se všichni vrhli do víru diskotékového tance a při pěkných písničkách jsme se řádně vyřádili. Tanec jsme prokládali různými hrami a soutěžemi, takže jsme se bavili skoro až do oběda. Zpestřením karnevalu byly nafukovací balόnky, které měly u dětí velký úspěch a také bublifuky, u kterých jsme si užili spoustu legrace. Na závěr děti obdržely slavnostní diplom se sladkou odměnou.

Karneval se vydařil na jedničku a už se těšíme na léto a velkou karnevalovou slavnost s programem, která probíhá v rámci týdenních oslav na školní zahradě.

Fotografie z karnevalu naleznete ve fotogalerii >.