PROSBA O SPOLUPRÁCI S RODIČI

„VOŇAVÁ A BAREVNÁ ZAHRADA V MŠ TLUMAČOV“

Vážení rodiče,
na školní zahradě probíhají v současné době přípravné práce na zřízení bylinkové zahrádky a záhonků s okrasnými rostlinkami. Kdo má ruce a nohy pomáhá, paní učitelky s rýčem řádí nebývalým způsobem😊, nová paní školnice Daniela Králová, zkušená zahradnice, chystá plán na osázení vyhrazeného kusu zahrady a také děti přispívají ke zdaru práce drobnou pomocí a kontrolují, zda je práce řádně odvedena. Kolem plotu a pergoly na školní zahradě už vznikl záhonek se sněženkami a narcisy, které snad už brzy pokvetou. Pan Zelina nám připravil vyvýšený záhon (za což mu patří velký dík), který je připraven k osetí. Vzhledem k tomu, že převážnou část naší zahrady tvoří navážka, naše dřívější zahradnické pokusy několikrát ztroskotaly, ale pevně věříme, že se nám letos vše podaří realizovat podle našich představ.

Proto si Vás dovolujeme oslovit s prosbou o spolupráci a pomoc v našem záměru.

Prosíme rodiče, kteří mají možnost nám do mateřské školy přinést sazenice jarních cibulovin květin, bylin, aby nahlásili ve svých třídách, jaký druh by nám mohli darovat. Sazenice bychom od Vás přebírali v týdnu po velikonočních svátcích.
Mohou to být: krokusy, modřence, ladoňky, bledule, hyacinty, irisy, koniklec, petrklíč, tulipány, jaterník, narcisy, aj.
Trvalky: kopretiny, chrpy, zvonky, orlíčky, vlčí bob, srdcovky, máky floxy, kosatce, slezové růže, sasanky, karafiáty, echynaceu, kohoutky, kokardy, lilie.
Bylinky: levanduli, šalvěj, tymián, mateřídoušku, oregáno, meduňku, diviznu, mátu – barevná a voňavá zahrada
Keře: Komule Davidova (motýlí keř)

Děkujeme Vám za ochotu a vstřícnost a budeme se těšit, až Vás v jarních a letních měsících pozveme k nám do mateřské školy na naši rozkvetlou a voňavou zahradu.

Kolektiv mateřské školy Tlumačov