Dělání, dělání všechny smutky zahání.

V rámci tematického bloku „Kdo, co, čím“, se třída „Berušek“ i „Hvězdiček“ změnila v improvizované pekařství. Děti si zkusily upéct v domácí pekárně svoji vlastní bábovku. Dověděly se, co všechno patří do této dobroty a kolik to dá mamince práce, než jí upeče. V rámci tohoto povídání vzpomněly paní učitelky také pohádku O pejskovi a kočičce, kteří si pekli dort k narozeninám a jak to všechno dopadlo. Děti už ví, že do takového dortu opravdu nepatří myši, kosti, kyselé okurky ani škvarky, jak bylo prezentováno v pohádkovém příběhu, ale úplné jiné ingredience, ze kterých vznikne taková dobrota. Malí pekaři si vedli opravdu velmi zdatně a upečená bábovka chutnala opravdu všem. Kdo by jí chtěl doma zkusit, přikládáme recept.

V rámci týdne „Kdo, co, čím,“ si malé děti v Beruškách zahrály také na zedníky a  k tomu jim paní učitelka pouštěla legendární písničku „Dělání, dělání, všechny smutky zahání“ z pohádky „Princové jsou na draka“.  Z velkých barevných kostek si děti skládaly barevné zdi, domečky i komíny.

V rámci týdenního tématu přišel do školky na návštěvu elektrikář Honza, který dětem předvedl svůj kouzelný kufřík plný zajímavých nástrojů a nářadí a dlouho bylo o čem povídat. Trpělivě dětem ukazoval, na co slouží jednotlivé věci, jak se vrtá s velkou či malou vrtačkou a trpělivě odpovídal na všetečné dotazy zvídavých dětí. děti také odpovídaly na to, čím by chtěli být, až budou veliké a čím jsou jejich maminky a tatínci. Nejvíce by kluci chtěli být popeláři, policajty, děvčata učitelkami, kadeřnicemi. Jedna perlička na závěr:

„Paní, učitelko, já bych chtěl být jako tatínek. Ten v práci jenom sedí u mobilu a odpovídá na SMS 😊. Tak, uvidíme…