Besídky pro maminky v mateřské škole

Konečně po dvou letech covidových opatření jsme mohli pro maminky připravit tradiční besídku k jejich svátku. Zvány byli nejen ony, ale také babičky, tatínkové a ostatní členové rodin. První květnový týden proběhly všechny besídky v každé ze tří tříd zvlášť, aby si je naši návštěvníci řádně užili. Pro mnohé děti to byla první příležitost ukázat se před tak velkým publikem, zažehnat ostych a předvést, co všechno pro maminky připravily.

Básničky střídaly tanečky, tanečky zase písničky, písničky dramatizace pohádky „O Palečkovi“. Myslím si, že se bylo na co dívat. Zvláště básničky věnované přímo našim maminkám měly velký ohlas a úspěch. I ty slzičky se u nich často objevily, protože vystoupení jejich dětí bylo velmi milé, dojemné a emotivní.

Na závěr vystoupení byly maminkám předány dárečky, které si pro ně děti připravily. Krásně malované kytičky v květináčích budou jistě krásnou dekorační ozdobou ve všech domácnostech, nikdy nezvadnou a vždy budou připomínat společně strávené odpoledne v mateřské škole u příležitosti svátku všech maminek.