INFORMACE PRO RODIČE – PŘIPRAVUJEME CELODENNÍ VÝLET PRO NAŠE DĚTI!

V PONDĚLÍ 22.5.2023 pojedeme s našimi dětmi na celodenní školní výlet do Brna na výstaviště, kde je od března otevřen dobrodružný zábavně vzdělávací park:
Šmoulové – magický svět“ v nadživotní velikosti.
Rezervace návštěvy šmoulí vesničky je potvrzena na 11.00 hod., prohlídka trvá přibližně dvě hodiny. Podrobnější informace Vám budou sděleny před konáním akce.

Platba školního výletu:
Autobus doprava: 260,- Kč
Vstupenka: 190,- Kč
Celkem: 450,- Kč
Pokud si nepřejete, aby se Vaše dítě výletu účastnilo, nahlaste tuto skutečnost, prosím, Vašim třídním učitelkám. V tomto případě si budete muset pro něj tento den zajistit hlídání, protože ve školce nikdo nezůstane.
Školní výlet si můžete dle svých možností platit už od začátku měsíce dubna ve svých třídách.

Co nás ve Šmoulí vesničce čeká…

Na výstavišti v Brně se v pátek otevře šmoulí vesnice v nadživotní velikosti. Magický svět určený zejména dětem malé návštěvníky zcela vtáhne, zároveň se ale budou hravou formou učit, jak se chovat v přírodě a jak ji chránit.
Za zvuků lesa a štěbetání ptáčků se návštěvník ocitá v hlubokém hvozdě, kde mu jedna z modrých postaviček poradí cestu přímo do své rodné, tak trochu zvláštní vesnice.

Najednou se otevírá malý svět, nicméně v nadživotní velikosti. Vzápětí příchozí nakoukne do několika houbových domečků a podívá se i do obydlí taťky Šmouly, jehož oblíbenou kratochvílí je vaření lektvarů, ale rád vysvětlí i řeč populárních komiksových bytostí. Když člověk zvedne hlavu, uvidí sám sebe na obrazovce, jak kolem něj poskakuje třeba Šmoulinka.
Děti, které dorazí na „modrou show“ do pavilonu C na brněnském výstavišti, nepoznají pouze záhady magického světa Šmoulů, ale samy se ocitnou v jejich kůži.

Po průchodu vodopádem se pokusí cestou tajemným světélkujícím lesem porazit Gargamela dřív, než bude pozdě. Zlý čaroděj totiž chce pomocí ďábelského stroje, který hubí stromy a ohřívá planetu, zničit klima ve šmoulí vesnici.
Cílem parku není jen zábava, ale také edukace dětí hravou formou. Dozvědí se, jak chránit fiktivní i lidský les. V cestě jim stojí nejen zlý Gargamel, který je chce pomocí nástrah a pastí pochytat. Škodí i kocour Azrael, fialová moucha či obr Tlamoun, jenž má chuť na modrou polévku.

Po překonání dráhy a úniku z čarodějovy klece návštěvníci naleznou Gargamelovu knihu kouzel, pomocí níž zloducha svážou a zastaví jeho zlověstný stroj. Okolo jsou rozmístěná interaktivní tlačítka, po jejichž zmáčknutí se rozezní čarodějův řev či Azraelovo mňoukání.
Propojení magického světa pohádky s přírodou přinese pro děti poučení i zábavu.