PLAVEME JAKO RYBIČKY

V pondělí 29.5.2023 naše děti absolvovaly už pátou plaveckou hodinu v kroměřížském bazénu. Letošního kurzu plavecké výuky se účastní 24 nejstarších dětí, které se společně každé pondělí těší na vodní hrátky v bazénu. Plavání probíhá vždy od 10.15 do 11.00 hod. pod dohledem zkušených instruktorů v malém bazéně s nejvyšší hloubkou 0,9 m.

U bazénu je jako v parném létě, teplota vzduchu se pohybuje kolem 32 stupňů, taktéž voda je 30 stupňů teplá.

Co už umíme:
1.hodina – postupné seznamování s vodou + volné hry s pomocí vodních pomůcek – pěnové podložky, pěnová zvířátka, balόnky, gumové puky, aj.
2.hodina – postupné otužování ve vodě, motivované vodní hrátky – zvířátka – napodobování, splývání na pěnových podložkách – na břiše, na zádech, volné hraní – 10 min.
3.hodina – otužování celého těla, skok do vody, následné splývání na břiše s dopomocí instruktorů,
Ponořování části obličeje pod vodu, „bublání“ pusou, volné hry – 10 min.
4.hodina – otužování – ruce, obličej, kopání nohama do vody, plácání rukama, polévání se navzájem vodou z hrníčku ( odstraňování strachu z vody ), lovení barevných míčků do koše, opakování splývání, volné hry.
5.hodina – vodní hrátky, ,plavání“ na břiše s dopomocí pěnové tyče a instruktorů, hry s vodou – hrníčky, konvičky a jiné nádoby na vodu, ručkování kolem okrajů celého bazénu, motivované cvičení ve vodě, volné hry s vodními pomůckami – 10 minut.
Plavání se dětem líbí, na každé pondělí se těší.

Velmi rádi pozveme rodiče na ukázkovou hodinu pro rodiče, kde děti budou moci předvést, že se vody už vůbec nebojí a určitě se rády pochlubí, co se už všechno naučily. O přesném termínu Vás budeme včas informovat.