Ahoj, školko…

Blížící se konec školního roku s sebou nese jedno velké loučení. Předškolní děti zamávají naší školce a po prázdninách zamíří směr 1.třída základní školy.  Ve čtvrtek 22.6.2017 proběhlo v naší mateřské škole, ve třídě „Sluníček“ rozloučení předškoláků, které se neslo ve slavnostním duchu.

Za účasti rodičů zahájila malou třídní slavnost paní ředitelka Hana Janoštíková. Vzpomněla na první krůčky našich dětí, na naše společné akce, setkávání se u příležitostí školních aktivit a následně s tím, že konec školního roku se ponese ve znamení loučení se dětí s prostředím mateřské školy a bezstarostným dětstvím a přípravu na jejich další životní etapu. Potom následovala krátká prezentace dětí, které si spolu se svými učitelkami připravily pro rodiče mόdní přehlídku. Manekýni a modelky se střídali na „předváděcím molu“ a pyšně nám předváděli své moderní oděvní kreace. Nebyla nouze o legraci, přehlídku provázela humorným slovem ředitelka školy a všichni jsme se dobře bavili. Dále následovala krátká ukázka znalosti anglického jazyka od dětí, které navštěvovaly bezplatný kroužek angličtiny při MŠ Tlumačov pod vedením učitelek Barbory Janoštíkové a Bc. Kateřiny Králové. Po uznalém potlesku se slova ujala paní učitelka Jindra Zálešáková, která rodičům rozdala spoustu cenných rad a užitečné desatero – manuál pro mámy a táty o tom, jak správně zacházet s dětskou dušičkou, jejíž nositel se od září stane právě dítětem školou povinným.
Pak nastala oficiální část našeho programu. Děti si nastoupily před své nejbližší jako budoucí prvňáčci. Řádně se představily celým jménem a byly dekorováni slavnostními šerpami. K tomu obdržely dárkový balíček se školními potřebami a své první opravdové vysvědčení. To pravé překvapení na ně posléze čekalo u slavnostně vyzdobeného stolu. Tátové nám otevřeli dětský šampus, paní Dujsíková dětem upekla malé dortíky s jejich vlastní fotkou na jedlém papíře (za což jí patří velký dík) a oslava mohla začít. Po přípitku se děti pustily do hodování. A nejen děti, ale také rodiče, kteří si mohli dát dobrou kávičku se zákusky a k tomu ochutnat kus dortu, který pro ně taktéž připravila paní Dujsíková. Veselí propuklo naplno. Děti si hrály, rodiče si povídali, bylo nám spolu dobře. Poslední návštěvníci odešli kolem sedmé hodiny večerní a my jsme se pustili do úklidu. Práce nám šla pěkně od ruky a hlavně pocit dobře připravené akce nás hřál u srdíčka. Myslím si, že naše malá třídní slavnost se velmi vydařila, o čemž svědčí i pozitivní ohlasy z řad rodičů. Na závěr se patří popřát hodně štěstí našim budoucím prvňáčkům, ať se jim ve škole daří a velmi rádi je přivítáme opět i s rodiči někdy v naší školce, když se přijdou pochlubit třeba s vysvědčením nebo se za námi zastaví jen tak na kus řeči.
Vždy budou u nás srdečně vítáni !