Divadlo „Leonka“ v mateřské škole.

V pondělí  1.dubna 2019 navštívilo naši mateřskou školu oblíbené divadlo „LEONKA“ z Valašského Meziříčí. Divadlo je hrané herci v převlecích, jeho součástí jsou také maňásci a další pohádkové bytosti, které tvoří součást pohádky.

Scénář pohádkového příběhu je vždy tematický, poučný, plný nových autorských básniček, písniček a cvičení. Součástí pohádky se stávají v jejím průběhu také děti, které se do děje zapojují se svými nápady, myšlenkami a radí učinkujícím , kam směřovat pohádku tak, aby dobře dopadla. Dnes jsme shlédli divadlo s názvem „Jak se brouček ztratil“ a společně s dětmi jsme sledovali jeho cestu pohádkou, než se zase v pořádku mohl vrátit zpět domů.  Děti si v průběhu představení zatančily, zazpívaly, dokonce i protáhly tělíčka při putování krajinou a hledání ztraceného broučka. Popovídaly si s Krtečkem, kterého všichni dobře znaly a vždycky mu správně dovedly poradit. Za své rady byly jaksepatří odměněni, od šťastného broučka dostaly sladké lipo. To bylo radosti a loučení.
Určitě se budeme těšit na další návštěvu divadla u nás. Chvíli si ještě počkáme, ale v prosinci nám předvede novou pohádku „Ledová víla“, která k nám přiveze určitě tu pravou,  nefalšovanou zimu a těšení se na nejkrásnější svátky v roce.