Malíř Pastelka v mateřské škole.

Dnes ráno, v pondělí 31.5.2021 začal v naší mateřské škole týden oslav svátku dětí. Čeká nás týden plný pestrého programu a her a moc se na něj všichni těšíme.
V dopoledních hodinách nás brzy sluníčko vylákalo na školní zahradu, kde nás čekalo velké kreslení křídami na chodníky. Přišel mezi nás také malíř Pastelka s velkou malířskou paletou a se štětcem. Byl zpočátku velmi smutný, protože se mu všechny barvičky někam zatoulaly a tak prosil naše děti o pomoc. Tím, že se všechny zapojily do kreslení a pomohly mu malířskou paletu vybarvit tak, že se všechny její barvičky zase vrátily na svá původní místa způsobilo, že mezi námi zůstal až do samotného konce tvoření a pomáhal dětem s kreslením. Brzy byl chodník plný barevných obrázků. Někdo kreslil kytičky, jiný princezny, autíčka, domečky, stromy a také motýlky. Všechny děti se s chutí zapojily do práce a pyšně se chválily a volaly na paní učitelky a na malíře Pastelku, aby se přišel podívat, co se jim podařilo nakreslit. Dostalo se jim patřičné pochvaly a odměna v podobě diplomu a omalovánky na všechny čekala po příchodu do svých tříd.

Doufáme, že nebude brzo pršet, protože déšť by nám naše krásné obrázky brzy smyl a my bychom se z nich ještě chtěli aspoň tento týden těšit a radovat.