INFORMACE O PROVOZU MŠ

Vážení rodiče,
už měsíc se potýkáme se zvýšenou nemocností dětí, stále se objevují respirační choroby – rýma, kašel, bolesti v krku, virové zápaly plic, černý kašel a v poslední době také střevní virόza. Vzhledem k malým počtům dětí ve třídách a dlouhodobější absenci paní školnice, fungujeme na omezený počet tříd. Vždy na začátku nového týdne doufáme, že už zahájíme provoz v normálním režimu, ale nemocnost je stále tak velká, že setrváváme v omezeném provozu. Prosíme Vás, abyste děti posílaly zpět do školy řádně doléčené, bez znaků projevů respiračních nemocí a znovu Vás žádáme, abyste nebraly na lehkou váhu dusivý, urputný a štěkavý kašel, který může být znakem vážnější choroby.

Velká nemocnost dětí není jen u nás ve školce, ale potýkají se s ní všechna předškolní zařízení. Lockdown a distanční výuka totiž způsobily, že dětská imunita nebyla delší dobu posilována. Imunitní systém nabývá na odolnosti právě proděláním nemoci, omezený kontakt dětí však tento vývoj pozastavil.
Věřme, že se situaci v brzké době uklidní a my budeme moci zahájit klasický pravidelný provoz ve všech třídách mateřské školy.