Náš výlet do ZOO Lešná

Už od rána se na nás smálo sluníčko a dalo se tušit, že je před námi poslední, ale krásný květnový den a že se nezadržitelně blíží léto, které máme všichni tak rádi. Ráno hned po lehké svačině jsme autobusem vyrazili za zvířátky do zoologické zahrady. Lešná nás každým rokem překvapí nějakými novinkami.

Novinkou pro nás byla nová expozice Jaguár Treck, která vznikla pod tropickou halou. Kromě jaguárů tu byla otevřena i voliéra pro jihoamerické ptáky, ve které jsou k vidění například velcí papoušci nebo kondoři. Prudké stoupání terénu v této části zoo, které bylo náročné zvláště pro menší děti, se změnilo na příjemné serpentýny, které všichni v pohodě zvládli. My jsme si trasu prohlídky přizpůsobili podle věku dětí. Předškoláci i třída Hvězdiček zvládla tu delší, nejmenší děti zase kratší. Děti si prohlédly exotická zvířátka, poslechly si zajímavé informace o jejich životě, které jim přečetly paní učitelky a po pravidelných přestávkách, které jsme vyplňovali občasným odpočinkem, občerstvováním a chutnáním dobrot od maminek, jsme prošli kus cesty, která nám rychle ubíhala.

Děti si vyzkoušely také místní atrakce na dětském hřišti, kde našly zajímavé hrací prvky, které musely zaručeně vyzkoušet, protože takové na školní zahradě nemáme. Uchození, ale příjemně unavení a nadšení prohlídkou zoologické zahrady jsme usedali odpoledne do autobusu, který nás spolehlivě dopravil zpět k mateřské škole, kde nás už čekaly rodiče. Určitě bylo co vyprávět a sdělovat.