Spaní v mateřské škole

Na pátek 1.července 2022 jsme se všichni moc těšili. Připravili jsme pro děti velké dobrodružství, spaní v mateřské škole bez mámy a táty s řadou aktivit.

Děti přišly ráno jako obvykle i s batůžky, přinesly si s sebou oblíbeného plyšáka na noc z domova a připravenou večeři od maminky v krabičce. Celé dopoledne se děti zvědavě vyptávaly, jak vše bude probíhat a paní učitelky jim trpělivě vysvětlovaly a povídaly o tom, co nás všechno čeká. Po obědě si děti jen tak chvíli odpočinuly a o půl druhé nás autobus odvezl na nádraží do Otrokovic, odkud jsme odjeli vlakem do Zlína. Na náměstí před Zlatým jablkem jsme se řádně posilnili svačinkou ze školky a vyrazili jsme do jednoho ze sálů místního multikina, abychom shlédli filmový příběh: „Tlapková patrola“. Děti nadšeně prožívaly pohádku statečných psích hrdinů, fandily jim a povzbuzovaly je v boji proti bezpráví.

Po skončení filmu jsme navštívili KFC v dolních patrech Zlatého jablka, kde děti dostaly na talíř výborné čerstvé křupavé hranolky jen tak na chuť, na kterých si moc pochutnaly a mnozí z nich se hlásily ještě o přídavek. Když jsme uspokojili jejich mlsné jazýčky, vypravili jsme se do zlínského parku, který je plný herních prvků pro děti. Po cestě jsme však narazili na prodejní místo s točenou zmrzlinou a té jsme teda neodolali. Každému z dětí jsme koupili dětskou porci vanilkovo-rybízové zmrzliny, která přišla v tomto horkém dni opravdu jako na zavolanou. Osvěžili jsme se a hurá na hřiště! Tam jsme strávili necelou hodinku při veselé hře a dovádění. Potom jsme se vypravili na autobus, který nás přivezl zpět do Tlumačova.

Ve školce jsme se řádně opláchli po únavném, horkém dni a po chvilce hry a oddechu připravily paní učitelky dětem jejich večeři od maminek. Někdo si pochutnával na řízku s bramborem, někdo měl na jídlo sladké palačinky, jiný tousty, no zkrátka, každý měl to, co mu chutná. Jídlo jsme zapili výborným ovocným čajem od kuchařek ze školní jídelny a další čas strávili opět ve společném hraní. Paní učitelky s obavou sledovaly zatahující se oblohu, která nás opravdu vyděsila. Z dálky se ozývalo hřmění a začalo drobně pršet. Jelikož déšť neustával, připravili jsme cestu za pokladem uvnitř naší dlouhé a prostorné chodby. Děti musely zdolávat cestu k pokladu přes překážkovou dráhu. Obíhaly slalom, klouzaly se po skluzavce, přecházely lávku přes vodu, přeskakovaly a podlézaly překážky v cestě, obcházely lišku, která se jim připletla do cesty a pomáhaly želvě, rakovi, štírovi a pavoukům (gumovým,) najít domov. To vše se událo za svitu světel z baterek, které si děti donesly z domova. V cíli cesty jsme obdržely návod, kterak dále pokračovat v hledání pokladu. Ten jsme našli ve třídě Hvězdiček, kde děti s baterkami hledaly nejprve samostatné sáčky s pokladem. Kdo našel, byl jeho. Pro každého byl někde v zákoutí poklad ukrytý. Potom jsme hledali poklad společný, velký, přímo od tlapkové patroly. Našli jsme ho a vítězoslavně rozdělili svou kořist. Mimo drobných sladkých odměn, jsme v pokladu našli také speciální míčky a velký bublifuk, s obrázky z filmu tlapková patrola. Děti byly nadšené a pořád si ukazovaly, jaké mají na dárečcích obrázky a pojmenovávaly jednotlivé psí hrdiny, kteří ve filmu vystupovali.

Po hledání pokladu následovala večerní hygiena a spánek. Všechny děti usnuly jako když je do vody hodí. Paní učitelky si upravily svá lože hned vedla spících dětí na matračkách, aby měly všechny spáče u ruky a slyšely vše, co se v noci šustne. Ranní budíček byl v půl osmé ráno. Paní učitelka Inka si s dětmi zacvičila, paní učitelka Hanka zatím připravila dětem snídani.

Děkujeme maminkám za výborné bábovky a jiné dobroty, které pro děti připravily. Všichni si na nich moc pochutnaly. Potom následovalo ranní hraní, než se začali scházet rodiče pro své ratolesti. Každé z dětí dostalo ještě jedno překvapení. Barevné nafukovací balόnky na tyčce opět s obrázky tlapkové patroly a jako památku na nocování v mateřské škole Diplom a pochvalu za odvahu. Tato akce se nám vydařila na jedničku, moc jsme si jí všichni užili.

Přejeme všem krásné prázdniny a budeme se na Vás opět těšit😊v novém školním roce opět na shledanou. A těm, kteří už nastoupí do 1.třídy základní školy přejeme hodně úspěchů a jedniček na další cestě za vzděláváním.