Do MŠ přijelo divadlo „LEONKA“

Do naší mateřské školy zavítalo ve čtvrtek 15.9.2022 divadlo „LEONKA“ z Valašského Meziříčí. Jezdí za našimi dětmi pravidelně už několik let s krásnými pohádkami, které jsou plné dobrodružství a napínavých zápletek. Zajímavé kulisy, nápadité kostýmy, veselí maňásci a v neposlední řadě krásné písničky zpívané za doprovodu kytary, to je to pravé pro nevšední kulturní zážitek, který nám pravidelně do MŠ vozí dvě šikovné herečky.

Ty se převtělují do pohádkových postaviček, aby naše děti pobavily veselými příběhy. Tentokrát k nám přivezli pěknou pohádku „Loupežník a slunečnice“, která děti velmi zaujala. S napětím sledovaly příběh zlobivého loupežníka a chytré slunečnice, se spoustou zápletek, veselých písniček a humorných situací, o které nebyla nouze. Děti se průběžně zapojovaly do děje, napovídaly pohádkovým postavám, jak se mají správně chovat a radily jim, jak vyzrát na zlého loupežníka. S jejich pomocí nakonec dobro zvítězilo nad zlem, jak už to v pohádkách bývá a my jsme společně mohli zatleskat a radovat se ze šťastného konce zajímavého příběhu. Na toto divadlo si děti dopředu připravily malované slunečnice z papíru a podle pokynů účinkujících se s nimi průběžně do divadla zapojovaly.

Už se těšíme na nový příběh z divadélka „Leonka“, které k nám zavítá opět koncem kalendářního roku s pohádkou „Dva sněhuláci“.