Velký zahradní karneval v mateřské škole

6. června se od samotného rána do mateřské školy trousily skupinky princezen, spidermanů, policajtů a různých berušek či broučků. Proč? Protože jsme u nás ve školce přichystali pro děti velký zahradní karneval. Počasí nám přálo, sluníčko krásně svítilo a tak jsme netrpělivě čekali na dva, už nám známé herce z olomouckého městského divadla, kteří k nám pravidelně jezdí.

Právě oni pro nás připravili napínavou pohádkovou hru s hledáním drahých kamenů, které byly ukryty na naší školní zahradě. Spolu s veselými písničkami, které prokládaly hry a soutěže, se děti pustily vesele do tance, karnevalového reje a skotačení. Princezna tančila s vodníkem, brouček s včelkou, lesní víla s policajtem, prostě všichni jsme se dobře bavili. Děti si měly možnost také z plna hrdla zazpívat známé písničky přímo na opravdový mikrofon.
Po dobu dvou hodin jsme se bavili, zpívali a tancovali a hlavně hledali jednotlivé drahé kamínky, abychom pomohli vysvobodit pohádkové bytosti. Kostýmovaní moderátoři pořadu byli zábavní, usměvaví a společně se dětmi hru prožívali. Samozřejmě byla vyhlášena také volenka pro paní učitelky, které prostřídaly snad všechny děti u veselého poskakování a tance. Prostě jsme si užili pořádnou legraci a pohodu. Dvě hodiny utekly jako voda a rej masek se přemístil dovnitř, do mateřské školy, kde na nás čekal výborný oběd a po něm zasloužený odpočinek.