Covid-19 v mateřské škole.

Vážení rodiče,

Oznamuji Vám, že ve středu 27.1.2021 nám byl nahlášen a potvrzen pozitivní případ nákazy Covidem–19 ve třídě Hvězdiček. Prosím, věnujte zvýšenou pozornost zdravotnímu stavu vašich dětí a nepodceňujte případné projevy a náznaky, které by mohly souviset s touto nemocí. Dětští pacienti mohou mít příznaky jako je onemocnění horních dýchacích cest, tedy většinou horečku, slabosti, bolesti svalů, kašel, bolest v krku, kýchají a teče jim z nosu. U některých malých pacientů se může projevit nevolnost, zvracení, bolesti břicha a průjem. Navíc se ukazuje, že virus se vylučuje stolicí i několik dní po nákaze, takže je zde riziko přenosu i tímto způsobem, a to zejména u malých dětí, které ještě neudržují čistotu. U dětí se také mohou někdy objevit takzvané covidové prsty, jde o vyrážku v podobě červených hrbolů na prstech zejména u nohou. Je bolestivá a může svědit. Objeví se obvykle druhý až třetí den nemoci a do týdne zmizí. Kromě toho může mít nemocné dítě také třeba vyrážku, která se projevuje jako kopřivka.

Vzhledem k tomu, že je mateřská škola v současné době mimo provoz, po poradě s hygienou se zatím, žádné jiné opatření nechystají, pokud se neobjeví žádný jiný nakažený.

Prosím, sledujte pozorně naše webové stránky, zítra nejpozději Vám podám informace k provozu MŠ, který by měl být obnoven od pondělí 1.2.2021. Stále ale čekáme na výsledky testů zaměstnanců školní jídelny, které do tohoto okamžiku ještě nejsou známy.