Jarní dvorek se zvířátky

I letos jsme využili laskavosti pana Havelky, který umožnil našim dětem navštívit jeho dvorek plný zvířátek. Děti s sebou nesly tašky plné dobrot z domova pro zvířecí kamarády, kteří se nám představili v celé své kráse.

Kočičky, pejsci, kačeny, slepice, kohouti, krocani, kozy i koníci se nestačili divit, jakáže to za nimi přišla zvláštní návštěva. Děti si je mohly zblízka prohlédnout, pohladit a dověděly se o nich hodně nových věcí. Například to, co mají zvířátka ráda k snědku, kde spí, jak žijí a jakou péči je jim potřeba věnovat. Pod nohama se dětem pletly kočičky, které se dožadovaly pohlazení, z kotce na nás poštěkávali pejsci, kteří by si rádi hráli a kačeny s krocanem nespokojeně hudrovali, kdo to přišel narušit jejich klid a pohodu. Děti si prohlédly také kozí chlívek, kde na ně vesele vystrkovali hlavičky veselé kozy, které od nich loudily nějakou tu laskominu. Hodně času děti strávily také u koníků, zajímalo je, co jedí, jak se na nich správně jezdí, kde spí a spoustu dalších otázek.

Děkujeme moc, že jsme mohli vidět domácí zvířátka na vlastní oči, osahat si jejich srst, pohladit koníkovu hřívu, nakrmit králíčka a zasmát se kozlíkovým povedeným kouskům. A to se každému nepoštěstí. Spousta jiných dětí zná tato zvířátka pouze z obrázků.