INFORMACE PRO RODIČE o úplatě za předškolní vzdělávání

Stanovená úplata za předškolní vzdělávání
pro školní rok 2023/24 činí : 650,- Kč

Zdůvodnění – Vyhláška MŠMT č.14/2005 Sb., ve znění pozdějších předpisů stanoví výši základní částky úplaty za předškolní vzdělávání tak, aby nepřesáhla 50% skutečných průměrných měsíčních neinvestičních výdajů na dítě vypočítané z údajů za uplynulý kalendářní rok. (viz. „Rozhodnutí ředitelky MŠ o výši úplaty“ + příloha o výpočtu úplaty na školní rok 2023/24, vyvěšeno na webových stránkách školy v sekci „Dokumenty“, k nahlédnutí rodičům vyvěšeno na nástěnce v šatnách dětí )
Úplata je splatná od 10. do 15. dne stávajícího kalendářního měsíce (dle Vyhlášky o předškolním vzdělávání č.14/2005 Sb ve znění pozdějších předpisů, § 6, odst.(7) ), pokud ředitelka MŠ nedohodne se zákonným zástupcem dítěte jinou splatnost úplaty. Úplata se dle rozhodnutí rodičů hradí v hotovosti nebo přes účet na základě přiděleného variabilního symbolu a čísla účtu MŠ na začátku šk.roku. Pokud platíte školné přes účet, nastavte si, prosím, platební příkaz tak, aby peníze přišly na účet ve stanoveném termínu, ne později!!!
Děti předškolní jsou zbaveni povinnosti platby příspěvku tzn., že vzdělávání v posledním ročníku MŠ se poskytuje bezúplatně (podle § 123, odst. 2). Taktéž děti, které zůstávají v MŠ z důvodu odkladu povinné školní docházky nemusí úplatu za předškolní vzdělávání hradit.